Islam obsessie jaagt belastingbetaler op kosten en schaadt economie

Wanneer een obsessie zulke vormen aanneemt dat een heel land erdoor wordt geschaad, moet de noodklok gaan luiden

Een wanvertoning, aldus Wilders. Het feit dat onze koningin haar kledingstijl heeft aangepast voor een moskeebezoek in Abu Dhabi. De PVV nam het gebeurde hoog op en stelde zelfs Kamervragen.

Hoe in godsnaam, vraag ik me af, gaan Wilders cum suis in Rome de Sint Pieter binnen? Blootsvoets en in zwemkleren? Petje op en hupsakee? Het is toch doodnormaal om je kleding af te stemmen op de lokale mores. Zeker als het een gebedshuis betreft. In menige Zuid-Europese kerk staan mandjes klaar met hoofddoekjes die vrouwen geacht worden op te doen alvorens de kerk te betreden. Niemand die protest aantekent. De doekjes worden als vanzelfsprekend omgeknoopt. Dat onze koningin een soortgelijk gedrag vertoont in Abu Dhabi is niets anders dan een simpele kwestie van fatsoen en innerlijke beschaving. Niks aan de hand dus, zou je zeggen.

Maar daar zit hem nou juist de kneep. Abu Dhabi gaat de belastingbetaler geld kosten. Of beter gezegd: er hangt een prijskaartje aan de Kamervragen die erover zijn gesteld. Het beantwoorden van één Kamervraag kost gemiddeld 3750 euro. Goed geteld, heeft de PVV er vier gesteld over deze kwestie. Dat betekent dat dit akkefietje de belastingbetaler 15.000 euro gaat kosten. En wat schieten we ermee op? Niets. De vragen lezende (www.PVV.nl) kreeg ik even het gevoel te zijn beland in een oudejaarsconference. Maar dan wel in een peperdure.

Kortom ik kan niet anders dan constateren dat de islam obsessie van de PVV de Nederlandse burger nodeloos op kosten jaagt. Daar komt nog bij dat deze gang van zaken zeker zal doordringen tot de landen waar het staatsbezoek plaats vindt. Een klap in het gezicht van belangrijke Nederlandse handelspartners die broodnodig zijn voor onze toch al kwakkelende economie.

Begrijp me goed, iedereen heeft recht op zijn of haar eigen obsessies. De een is doodsbenauwd voor spinnen en een ander voor onweer. Geen enkel probleem. Maar wanneer een obsessie zulke vormen aanneemt dat een heel land erdoor wordt geschaad, moet de noodklok gaan luiden. Dan is het tijd geworden voor een goede psychiater.

(Claudia Biegel / www.joop.nl / 11.01.2012)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.