Kamervragen over de kleding van de Koningin

De Koningin, met haar gevolg, is in Abu Dhabi en toont haar respect voor een andere religie, door haar hoofd te bedekken als ze een moskee binnengaat. Dat dit een grote geste is naar de moslims van de moskee, naar de leiding van het land, maar vooral ook naar de moslims in de wereld en m.n. in Nederland, wordt door de PVV, de partij van Geert Wilders, zeker niet zo gezien.

Wilders begint meteen onzin uit te kramen en zegt dat doordat de Koningin dit heeft gedaan, ze de onderdrukking en discriminatie van vrouwen legitimeert. Waar deze wijsheid van Geert Wilders vandaan haalt, is niet duidelijk, maar past in zijn strijd tegen de islamisering.  Wilders wordt ingefluisterd door zijn vrienden vanuit de Knesset en AIPAC, en voert daarbij nog een sausje van irritatie en frustratie van eigen ervaringen.

Maar waarom maakt deze blonde politicus zich nu zo druk over de kleding van de majesteit? Heeft hij niets anders te doen? Is het komkommertijd?  Slecht weer en kan meneer met zijn dure beveiliging niet naar buiten? Waarschijnlijk is het weer te lang stil geweest vanuit “schuilplaats” Wilders en heeft hij weer input nodig voor zijn boek, wat hij aan het schrijven is. Dan grijpt hij ook elk twijgje aan wat hij kan vinden of aangereikt wordt.
Het is zo een zielige vertoning, dat een politicus Kamervragen moet (laten) stellen over de kleding van de vorst. Er worden toch ook geen vragen gesteld over het keppeltje dat meneer Wilders op bepaalde plaatsen tracht te dragen? Neen, want het keppeltje zou tot onze christelijke, joodse en humanistische waarden en normen horen. Me hoela, wat een bullshit weer, normen en waarden waar een keppeltje genoemd zou worden.

Maar laten we eens terug gaan naar het dragen van de hoofddoek door Koningin Beatrix. Dit zou volgens meneer Wilders wijzen dat de vorst de onderdrukking en discriminatie van vrouwen zou goedkeuren. Ik ben geen Oranjefan, maar een ding weet ik zeker, de Koningin is een voorstander van de rechten van de vrouw en zal nooit onderdrukking of discriminatie goedkeuren. Belangrijker is dus de vraag of de Hoofddoek een vorm van onderdrukking of discriminatie aangeeft van de vrouw.  In  de Qur’an wordt inderdaad gesproken over het bedekken van bepaalde delen van het lichaam; daarbij moet opgemerkt worden dat de een het op de ene manier uitlegt en een ander weer op een andere manier. Echter nooit is beschreven of aangetoond dat het dragen van de hoofddoek iets te maken heeft met onderdrukking of discriminatie. Los van het feit of de hoofddoek al niet een gegeven is van vóór de Islam, waar sommigen ook al over spreken, zijn er anderen die aangeven dat de boezem bedekt moet worden. Echter wat belangrijker is, is de regel dat er geen dwang is in de Islam, m.a.w. de vrouw bepaalt zelf wat ze doet en meneer Wilders daar heeft u niets over te zeggen, net als ik. Als de vrouw de woorden van Allah, de Qur’an, volgt, zal ze zich degelijk kleden. Maar los van deze woorden, is het de vraag of u zich moet bekommeren over de kleding van een Moslima of de Koningin van Nederland, meneer de politicus Wilders, we praten toch ook niet over uw kleding of over uw keppeltje? Zo, wees een zoete jongen en doe die dingen die u echt moet doen, politiek bedrijven over belangrijke zaken.

Column 08.01.2012

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *