Oppositie eensgezind over tijdperk na Assad

Beelden op YouTube van een arrestatie

Twee vooraanstaande coalities die de oppositie tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad domineren, zijn het eens geworden over belangrijke uitgangspunten. De vooral uit ballingen bestaande Syrische Nationale Raad en het vooral in het binnenland actieve Nationale Coördinatiecomité van Krachten voor Democratische Verandering hebben een document getekend waarin ze hun geschillen uit de weg ruimen en beloven samen een democratische rechtsstaat op te bouwen na het tijdperk van Assad.

Dit hebben betrokken leiders vandaag bekendgemaakt.

Ze hebben het stuk gisteren al getekend en leggen het morgen in Caïro voor aan de voorzitter van de Arabische Liga, Nabil al-Arabi.

(www.parool.nl / 31.12.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *