F*CK ISRAËL

Stel je voor: op een goede dag stapt er ongevraagd een vreemde je huis binnen. Wat blijkt, je huisbaas heeft eenzijdig besloten dat je het huis voortaan moet delen. Nog voordat je iets hebt kunnen zeggen blijkt dat de verdeling van het huis buiten jou omgaat. De nieuwe bewoner claimt het volledige huis en jij mag het doen met een klein slaapkamertje. Niet alleen dat, de deur wordt achter je dichtgegooid en van buitenaf op slot gedraaid. Vervolgens wordt je kamer in de fik gestoken. Terwijl om je heen de muren in brand staan kijken de buren verontwaardigd toe, maar steken geen vinger uit. De rest van de wijk heeft het te druk met gras maaien en bloemetjes water geven.

Ik weet niet waarom ik er toch steeds weer van opkijk, dat totale gebrek aan interesse voor de terreurdaden die Israël pleegt in Palestina. Waarschijnlijk omdat ik er met m’n hoofd gewoon écht niet bij kan dat een groot deel van de wereld lak heeft aan wat er met de bevolking van Palestina gebeurt. Israël heeft in Gaza de grootste openluchtgevangenis ter wereld gecreëerd en de rest van de wereld komt niet verder dan een ‘foei’ en kijkt weer braaf de andere kant op terwijl Israël z’n reet afveegt met een van de vele VN-resoluties die tegen de schurkenstaat zijn uitgevaardigd.

Bij Eilat zijn er zeven Israëliërs om het leven gekomen na een aanslag op een bus. Hoewel niemand de aanslag heeft opgeëist en Hamas stellig ontkent, wijst Israël de Palestijnen als schuldigen aan en de media kakelt het na zonder verdere vragen te stellen. Het gevolg: Gaza is de lul. Israël trekt in de nacht van 18 op 19 augustus alles uit de kast en lanceert een grootscheepse aanval op Gaza. Zowel vanuit de lucht, via F16’s en onbemande drones, als vanaf marineschepen voor de kust wordt Gaza deze nacht onophoudelijk onder vuur genomen.

De zuidelijk gelegen plaats Rafah is als eerste aan de beurt. Met het bombardement vermoordt Israël zeven personen, waaronder een kind. Maar dit is pas het begin. Nadat in een groot deel van Gaza de stroomvoorziening te grazen is genomen, begint Israël aan een grootschalige aanval. Via Twitter is te volgen hoe angstige Palestijnen omringd zijn door onophoudelijke explosies. Israël zou het gemunt hebben op de tunnels bij de grens met Egypte, maar neemt ook vluchtelingenkampen onder vuur. In heel Gaza worden met laffe terreuraanvallen diverse doelwitten uitgeschakeld. Het dodental loopt op, geruchten gaan dat er ten tijde van dit schrijven ten minste 20 Palestijnen om het leven zijn gekomen.

Al het nieuws komt van ooggetuigen, de media zwijgen. Via de kabel zap ik ’s nachts van Al Jazeera naar de BBC, naar CNN, naar CNBC, CCTV, Sky News. Niks, geen woord. Op internet verschijnt helemaal niets, het is alsof Gaza niet bestaat. Israël heeft Gaza succesvol afgesloten van de buitenwereld en houdt de wereld in een wurggreep om maar vooral niets naar buiten te brengen. Als aan het begin van de ochtend enkele media, waaronder de BBC, het de moeite waard vinden om er een paar woorden aan te besteden, dan vermelden zij dat Israël een vergeldingsaanval heeft uitgevoerd wegens Eilat. Vergelding. Dat Israël een eigen holocaust uitvoert dient vooral verzwegen te worden. Ondanks een werkelijk onnavolgbare stroom tweets met de hashtag #gaza wordt dit toch geen trending topic. Blijkbaar heeft zelfs Twitter er een filter op gezet.

Nee, laten we vooral uitsluitend verontwaardigd doen over Ben Ali, Mubarak, Khadaffi en Assad. Dat zijn de échte schurken. Die moorden namelijk onder hun eigen bevolking, waar Israël, dat sprankelende stukje hoop in een pikzwarte en barbaarse woestijn slechts genocide pleegt onder de Palestijnen. Dat is geen terreur, dat is zelfverdediging. En oh ja, sssst, want als nazaten van die ándere holocaust mogen ze natuurlijk doen en laten wat ze willen. Ze zijn namelijk zielig. En als je het er niet mee eens bent ben je een gore antisemiet.

Fuck Israël. Fuck de illegale schurkenstaat die inmiddels 224 VN-resoluties naast zich heeft neergelegd zonder ook maar een enkele sanctie opgelegd te krijgen. Weten we nog hoeveel Irak er mocht negeren? Precies. Eentje. Waar blijft het militair ingrijpen in Israël? Waar blijft de belegering van Tel Aviv? Maar o, o, o wat zijn we met z’n allen verontwaardigd als Ahmadinejad Israël met recht van terrorisme beticht. De hypocrisie ten aanzien van Israël is misselijkmakend. Er is geen ander land op de wereld dat zich straffeloos zó kan misdragen. Het moordt en vernielt wanneer het maar zin heeft, degenen die het ‘geluk’ hebben om het te overleven worden dag in dag uit getreiterd en ontmenselijkt. En terwijl de media het aan de ene kant doodzwijgen, wordt het aan de andere kant goedgepraat door een leger imbecielen die een genocide een gepaste vergelding vinden voor verzetsacties van een levenslang onderdrukt volk.

Ik heb niet eens zin om uit te leggen dat mijn woede niet gericht is op joden. Dat het niet gericht is op de gewone man in Israël. Het heeft geen nut, want al die zogenaamde vrienden van Israël staan met twee vingers in hun oren lalalalalaikhoorjeniet te zingen. Dan noem je me maar een antisemiet, je gaat je gang maar. Maar ik blijf het herhalen: fuck Israël en fuck iedereen die zich achter deze terreurorganisatie schaart, jullie zijn geen haar beter.

(Sa’id Vanenburg / http://www.ietsmetwoorden.nl/?p=616 / augustus 19, 2011 / 27.12.2011)

One thought on “F*CK ISRAËL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *