Broederschap Syrië ontkent claim aanslagen

DAMASCUS – De soennitische Moslim Broederschap van Syrië heeft zaterdag berichten ontkend dat ze verantwoordelijk is voor bloedige zelfmoordaanslagen vrijdag in de hoofdstad Damascus.

Een zegsman van de beweging heeft laten weten dat de verklaring op een website waar de broederschap de verantwoordelijkheid in opeist, een vervalsing was. Het regime van president Bashar al-Assad, zou verantwoordelijk zijn voor deze vervalsing.

Zaterdag toonde een website van ‘de broederschap’ enige tijd een verklaring waarin wordt gesteld dat ”vier kamikazes een succesvolle operatie” hebben uitgevoerd tegen een gebouw van de staatsveiligheidsdienst.

De Moslim Broederschap claimt in de verklaring achter de acties ”tegen de bendes van Assad” te zitten. Door de aanslagen van vrijdag kwamen zeker 44 mensen om. Ongeveer 150 mensen raakten gewond.

De Moslim Broederschap is in Syrië verboden. De toenmalige president Hafez al-Assad, de vader van het huidige staatshoofd, trad begin jaren ’80 keihard op tegen de broederschap. In de opstandige stad Hama richtte het regime van Hafez al-Assad toen een massaslachting aan.

(www.nu.nl / 24.12.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *