Excuses leger Egypte over behandeling vrouwen

Een Egyptische vrouw houdt de foto waarop de mishandeling te zien is omhoog

De Opperste Raad van het Egyptische leger heeft spijt betuigd voor de behandeling van vrouwelijke betogers. De legertop reageerde op de ophef die in Egypte en in het buitenland is ontstaan over beelden van militairen die de kleren van een gesluierde betoogster wegrukten.

In een verklaring stelde de legertop dat militairen vrouwelijke betogers met respect moeten behandelen. Het leger liet weten dat maatregelen volgen tegen militairen die verantwoordelijk zijn voor geweld tegen vrouwen.

Honderden vrouwen waren in de hoofdstad Caïro de straat opgegaan om te protesteren tegen de behandeling van betoogsters door de veiligheidstroepen. Ze droegen foto’s bij zich van de actievoerster van wie de kleren waren weggetrokken.

Eerder had de Amerikaanse minister Clinton (Buitenlandse Zaken) de Egyptische behandeling van vrouwen schokkend en een schande voor de staat genoemd. ‘Vrouwen worden geslagen en vernederd in dezelfde straten als waar ze enkele maanden geleden hun leven riskeerden voor de revolutie’, zei de bewindsvrouw.

(www.parool.nl / 20.12.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *