Kennis is licht, Onwetendheid is duisternis met Shaykh Al-Arifie

  • donderdag
  • Tijd
   18:30 tot 21:30
 • Waar
  Moskee Al Moslimine , Jan Palfijnstraat 35/37
 • Beschrijving
  As salaam aleykoum wa rahmatulahi wa barakatoe,

  Beste broeders en zusters….geliefden van Al-Mawada,

  al-Mawada heeft de eer u uit te nodigen op donderdag 22 december 2011 op onze conferentie met als titel “al-‘ilm noer wal jahloe Dhalaam” oftewel “Kennis is licht en onwetenheid is duisternis” .

  “Zoek kennis van de wieg tot het graf.”

  “Met kennis stijgt men op naar de hoogten van goedheid en een nobele positie, naar die van de vorsten in deze wereld, en het leidt naar de perfectie van geluk in de volgende wereld.”

  “Buitensporige kennis is beter dan buitensporig gebed … Het is beter om gedurende één uur in de nacht kennis te onderwijzen, dan om de gehele nacht te bidden.”

  Deze gezegden die onze geliefde Profeet(saw) 1400j geleden heeft geuit, vindt nog maar zelden de weg naar ons in ons handel en wandel. Onze huidige samenleving heeft kennis, inzichten en vooral inzet nodig in het vergaren van kennis.
  De cijfers liegen er niet om: in een onderzoek uitgevoerd in 2004 door het NIS EAK is 80% van de Marokkanen en Turken laaggeschoold, 16% middengeschoold en 4% hooggeschoold. Voor een gemeenschap die kennis hoog in het vaandel houdt slagen we er maar niet in om omgekeerde resultaten te behalen.

  Voor deze conferentie hebben we de gekende Shaykh Dr. Mohamed al-‘Arifie uitgenodigd en Shaykh Khalid al-‘Abri die ons het belang van de kennis in deze samenleving zullen uitleggen.

  Het beloofd een donderdagavond te worden die gevuld zal worden met kennis, en hopelijk zullen we aan het einde van deze avond meer inzichten hebben in het belang van de kennis.

  Fie amanilah

  Tijd:
  Na het ‘isha gebed (18h30)

  Plaats:
  Moskee Al Moslimine
  Jan Palfijnstraat 35/37
  Antwerpen 6

  Alle info
  www.almawada.be
  Facebook; ALMAWADA
  info@almawada.be
  tel +32484172127

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.