Vrouwen in het Zwart Amsterdam

Vrouwen in het Zwart Amsterdam

houden een wake op 6 januari 2012
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
Wake: Groningen Haarlem Leeuwarden Maastricht Utrecht

44 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Wie zijn wij?

Het internationale Netwerk Vrouwen in het Zwart begon als beweging in Israël. In januari 1988, één maand na het uitbreken van de eerste Intifada, kwam een aantal Palestijnse en Israëlische vrouwen samen. Op het drukste kruispunt van Jeruzalem begonnen ze, in het zwart gekleed, een demonstratie tegen de Israëlische bezetting van Gaza en de Westoever. De eerste stille wake was een feit.

Ondertussen zijn er Vrouwen in het Zwart – groepen opgericht in meer dan 150 steden in de hele wereld. In Nederland waren de eerste vrouwen al in januari 1990 op het Spui in Amsterdam aanwezig en worden momenteel in zes steden maandelijks waken gehouden.

De Palestijnen hebben door de meer dan 40 jaar durende Israëlische koloniale bezetting te lijden van grove mensenrechten schendingen, landroof en verwoesting van hun economie. Wij ondersteunen het Palestijnse recht op zelfbeschikking en een onafhankelijke staat en zijn voor het recht op terugkeer van de vluchtelingen. We streven naar een oplossing door onderhandelingen van deze brandende kwestie; anders kan er volgens ons nooit vrede in het explosieve Midden Oosten komen. Lees meer >>>

ISRAEL:

Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur – The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

VIZ_spui

In 2001 won de Internationale Beweging van Vrouwen in het Zwart de Millennium Vredes Prijs voor Vrouwen van het ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNIFEM).

(www.vrouweninhetzwart.nl/ / 12.12.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *