Column: Duidelijke verschillen

Vele westerse mensen willen de moslims zien integreren. Als er op veel gebieden gelijkenissen waren, dan zou de inburgering een stuk soepeler afgerond worden. Maar dat is  jammerlijk genoeg niet het geval, aangezien moslims de normen, waarden en gewoontes van onze Hollandse medeburgers niet accepteert en tolereert. Zoals een ieder wel zal weten, zijn de Nederlanders een stuk opener, zowel qua innerlijk alsmede uiterlijk.

Zeg maar gerust; wijd open.

Bij Islamieten staat religie op nummer één. Bij Nederlanders zal dat eerder iets in de  richting van ‘genot’ zijn. Vaak vragen zij dan ook aan mij waarom ik geen alcohol drink,  geslachtsgemeenschap voor het huwelijk heb of juist waarom ik niet wekelijks in een  discotheek te vinden ben. Wat gepaard gaat met zinnen zoals: ‘Je wilt niet weten wat je  mist, jongùh’. Het antwoord van mijn kant is dan zeer makkelijk. Wij tolereren dat niet in  onze ietwat gesloten religie. Ikzelf vind het maar goedkoop van vele Nederlanders, al dan  niet ongelovige personen. En dan hou ik het nog persoonlijk. Er zijn genoeg anderen die  dezelfde gedachtegang zullen hebben, een tegenspraak zal ik dan ook amper tegenkomen in  principe.

Een integratieproces is er dan ook om de achtergrond te doen verwateren. Door middel van  integratie zal het langzamerhand vervagen tot het bij assimilatie komt. Met als doel;  minder moskeeën, minder hoofddoeken, minder baarden en nog vele andere religieuze aspecten. Kortom, minder Islam. Het is wel raar dat niemand dat inziet, dat het daarheen zal leiden. Of iedereen wilt het gewoon niet zien, omdat zij houden van een oer-Hollandse cultuur. Ik wil niet zeggen dat je er niet aan moet beginnen, het is immers ook op eigen houtje. Maar vergeet nooit waar je vandaan komt, en wie/wat jou heeft gemaakt zoals je nu bent. Het is niet nodig om dom mee te gaan met de ongelovigen die meer cultuurgebonden leven. Voor aandacht kun je ook gewoon naar een moskee of buurtcentrum gaan. Daar waar daadwerkelijk de ‘sociale’ contacten zullen liggen. En niet in één of andere discotheek op de hoek naast die coffeeshop waar Guus en Truus te vinden zijn nadat hun maandelijkse uitkering is uitgekeerd.

Als een Nederlander in Nederland zo open moet zijn qua kleding bijvoorbeeld, dan betekent  het niet dat jij dat ook moet doen. Kledingvoorschriften zijn niet een onderdeel van het  inburgering-gedoe. Nee dat zeker niet, het is een onderdeel van de Islam. Als Linda een  ‘inkijk’ heeft, waarom zou jij dan er ook één moeten hebben? Weet dat het nergens goed voor is, net als een man die zich aantrekkelijk maakt jegens anderen. Het is ook geen optie om kleding te verstoppen in je tas, dat is ook nergens goed voor. Jouw Schepper ziet alles,  vrees Hem dan ook in plaats van jouw ouders bijvoorbeeld. Oké het klopt dat je meer  aandacht gaat krijgen, maar uiteindelijk zal desbetreffende persoon, waarvan jij de  aandacht van trekt, jou toch misbruiken. Weet dat al het onrecht op aarde slechts een  beproeving is.

Iets wat open is in het openbaar, is gratis toegankelijk voor een ieder.

Het enige wat je in deze tijd open moet houden, zijn je ogen. Dat is het enige. Vandaar dat  een echte praktiserende een khimaar/broek tot aan de enkels draagt. Waarbij een vrouw, op  haar gezicht na, het geheel heeft afgedekt. Nu zal je wel denken, ‘Ach nee joh, dit is  bullshit!’ Nee, dit noem ik pure logica. Het zijn de geschreven regels van de zuivere  religie Islam, en dat hoort een ieder te handhaven. Aangezien het immers alleen maar om  oogcontact draait. Waarheid kan men in andermans ogen zien. Het is de toegang naar de ziel  van een persoon. Of wil je dat een persoon oogcontact heeft met bijvoorbeeld hakken, een  heupwiegend achterwerk en een diepe ‘inkijk’ met een bos krullen ervoor?

Doe vooral geen moeite voor je gezicht, sta alleen voor de spiegel om je hijaab recht te  zetten, de spelden goed te plaatsen of voor de anderen om je gezicht te wassen. Schuil je  niet achter cosmetica, alles komt uiteindelijk toch boven water. Zo ook bij sommige  broeders, waar zijn die kleurlenzen voor nodig? Oké, voor een keertje kan het dan weer wel. Misschien dat je dan wel wordt aangenomen bij een sollicitatiegesprek. Maar doe alsjeblieft  geen blauwe lenzen, sinds wanneer wilt een moslim op een Germaan lijken? Het lijkt net  alsof een ieder tegenwoordig is verwesterd. Inclusief ik moet ik eerlijk bekennen, hoe  graag ik ook tegenstribbel. Ik moet steeds mijn identiteit verbergen wil ik iets bereiken.

Zo diep ben ik gezonken in het afgelegen eilandje dat steeds verder weg dobbert van het  oprechte. En dat eilandje heet Nederland. Het wordt steeds groter, en het gaat steeds  verder weg van Mekka.

Allah i 7fad.

Je ziet mensen, broeders en zusters, het moeilijk hebben met hun standvastigheid gekoppeld aan hun geloof. Hoe makkelijk het ook hoort te zijn, de Sunnah wordt moeilijk vervuld. Ikzelf had een baard bijvoorbeeld, die ik Alhamdoulilaah liet groeien. Totdat er in je  omgeving wordt geroepen om moord en brand. Al gauw werd er de link gelegd met  terroristische activiteiten die ik zogenaamd zou verrichten buiten mijn studie om. Dat is toch bizar voor worden, ik word mentaal verbrijzeld alleen door het belijden van mijn  religie. En dan laat ik nog vele discriminerende, racistische opmerkingen achterwege, simpelweg omdat ik, noch de politie, niet degene is die straft. Het zijn allemaal verschijnselen van beproevingen, en het draait in zijn geheel om geduld. Geduld zal de  sleutel zijn tot een slot, en dat slot zal opengemaakt worden op de ‘Dag des Oordeels’. En  dan komt jouw lot tevoorschijn, en mag jij je gaan verantwoorden. Voor alle mensen in mijn  omgeving die mij onrecht aandeden; Veel succes! Als iedereen nou zo’n motivatie had, dan  was er nergens oorlog. Maar goed, wie laat wie tegenwoordig nog in zijn waarde.

We leven toch allemaal op dezelfde planeet, dus wat wordt er dan eigenlijk bedoeld met  verschillen? Ik ben een mens, en geen aliën of iets buitenaards. Ik wil dan ook als een  mens worden behandeld, dat recht heb ik gekregen sinds ik een erkend burger ben. In elk  religie is dat dan ook van toepassing, heb respect voor elkaar. Behandel elkaar zoals jij  ook behandeld wilt worden, wees saamhorig. Als ik het zou spiegelen, dan was ik nu allang  in de gevangenis beland. Want de Marokkanen mogen de Nederlanders niet minderwaardig gaan behandelen. Wat hebben ze altijd als smoes? Juist ja, je bent hier te gast, dus ‘doe eens  even aanpassen’ wil je. Dan heb ik zoiets van sorry hoor, maar ik ben pas te gast als ik even op bezoek ga naar een ander planeet, Jupiter bijvoorbeeld. Aangezien de wereld één is,  maar blijkbaar denken de kaaskoppen hier in hun eigen wereldje te leven. En dat maakt het  een apart volk. Maar gelukkig voor hun zijn zij niet de enigen. De Engelsen, Amerikanen,  Fransen en ga zo maar door.. staan op één lijn met de Nederlanders. Dat is één van de vele  redenen dat ik de Islam als de beste religie in dit wereldse leven zie. Zo sociaal, schoon en tolerant is het zeker niet bij anderen kan ik je vol overtuiging mededelen.

(Si Hicham / Facebook / 11.12.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *