Leers: Fouten in dossier Mauro

Minister Leers heeft fouten geconstateerd in het dossier van de Angolese Mauro Manuel. Degenen die zich om Mauro hebben bekommerd, leverden foute gegevens namens en over de jongen aan. Dat bevestigt een woordvoerder van minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel.

Afgelopen week heeft de minister van Immigratie en Asiel de Tweede Kamer in een vertrouwelijke brief geïnformeerd over de fouten, zo meldt RTL Nieuws. Volgens de bronnen hebben Mauro of zijn advocaten nooit melding gemaakt van deze feiten terwijl dat tijdens een asielprocedure wel verplicht is.

RTL meldde dat de 18-jarige Limburgse asielzoeker, die hier zo graag wil blijven, begin 2010 al een Angolees paspoort heeft gekregen. In het Angolese paspoort van Mauro stond niet de achternaam van zijn moeder, Manuel, maar die van zijn vader. Daarnaast zou ook de opgegeven geboortedatum afwijken. Naast de paspoorten zou Mauro ook een id-kaart hebben gehad met dezelfde informatie.

Leers blijft de aanvraag voor een studievisum welwillend bekijken, zo staat volgens bronnen in de vertrouwelijke brief. Maar de minister zou ook een waarschuwing hebben gegeven: als er nieuwe onjuistheden opduiken, wordt de toelatingsprocedure steeds lastiger. Bij een asielaanvraag moeten de gegevens kloppen.

(www.parool.nl / 02.12.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *