PVV boos over warm onthaal Mekkagangers

Een welkomststand voor moslims die op bedevaart naar Mekka zijn geweest heeft de woede gewekt van de PVV.
De PVV-fractie in de Provinciale Staten in Noord-Holland spreekt van ‘zelfislamisering’. “Onze nationale luchthaven Schiphol is een seculier overheidsbedrijf, dat zich verre dient te houden van dit soort speciale behandelingen van religieuze groepen”, vindt Statenlid Hero Brinkman. Op Schiphol is een kleine ruimte ingericht waar Mekkagangers worden verwelkomd met muntthee en Perzische lekkernijen. Daarboven hang een bord met de tekst: Amsterdam Airport Schiphol heet alle Haci/Hadj welkom. De PVV vraagt of andere terugkerende pelgrims, zoals die naar Lourdes, Fatima of Santiago de Compostella ook zo in de watten worden gelegd.
Ook wil de partij weten waarom er geen kerstbomen op Schiphol te zien zijn, maar wel een ‘stilleven bestaande uit een Perzisch tapijt en ligkussens met een banier erboven.’ “Ligt de afwezigheid van kerstbomen in de aankomsthal erin, dat de aanhangers van de islam hier wellicht aanstoot aan nemen?” Volgens een woordvoerder van Schiphol is dit onzin. “Achter de paspoortcontrole staan al volop kerstbomen. Voor de paspoortcontrole is er in beperkte mate kerstversiering te zien, maar dat heeft niets met moslims, maar alles met Sinterklaas te maken. Als die weer terug naar Spanje is gaan we op en rond de luchthaven los met kerstversiering.”
(nieuws.marokko.nl / 21.11.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *