Conferentie: Marokko en de Revoluties

Tijd
zondag 27 november · 14:30 – 17:30

Locatie
Oudstrijdersstraat 9, 2140 Borgerhout


Gemaakt door:

Meer informatie
De 20 Februari-beweging in Vlaanderen nodigt u uit voor een conferentie die op zondag 27 november zal plaatsvinden.

Deze week kwamen er tienduizenden Marokkanen in meer dan 70 Marokkaanse steden en dorpen op straat om de oproep tot een nationale boycot van de verkiezingen te versterken. Op vrijdag 25 november zal blijken hoe succesvol die oproep zal zijn wanneer Marokkanen naar de stembus trekken.

Hoe sterk is de 20 Februari-…beweging 9 maanden na haar ontstaan? Hoe ver staat het met het democratiseringsproces dat 12 jaar geleden werd gestart door de Marokkaanse koning Mohamed 6?
Is Marokko werkelijk een uitzondering in een regio die wordt gekenmerkt door revolutionaire uitbarstingen? Op die en nog vele andere vragen zal een antwoord worden gegeven op de conferentie.

Koen Bogaert is een academicus verbonden aan de Universiteit van Gent. Hij is gespecialiseerd in Marokkaanse politiek en zal praten over het democratiseringsproces in Marokko onder Mohamed 6. (voertaal: Nederlands)

Said Amrani is een Marokkaanse politicus en mensenrechtenactivist. Hij gaat praten over de mensenrechtensituatie in Marokko en over de 20 Februari-beweging. (voertaal: Arabisch, Nederlandstalige vertaling zal samenvattend worden geprojecteerd op groot scherm)

Mariam Elmaslouhi is een Nederlands-Marokkaanse activiste. Zij gaat praten over de rol van sociale media in de creatie van protestbewegingen en hun rol in het verloop van de hedendaagse revoluties. (voertaal: Nederlands)

Ahmed Essadki is een Amazigh-dichter. Hij zal poëzie reciteren in het Tamazight, een Nederlandstalige vertaling wordt voorzien.

Tarik El Makni is een burgerlijk ingenieur en activist van de 20 Februari-beweging. Hij zal praten over de Marokkaanse politieke economie en de economische macht van de monarchie. (voertalen: Nederlands en Arabisch)

Issmaïl Boutasgount zal revolutionaire poëzie reciteren in het Arabisch. Een Nederlandstalige vertaling wordt voorzien.

En tot slot wordt er een skypeverbinding totstand gebracht met een prominente 20 Februari-activist in Marokko om een overzicht te geven vanuit Marokko. (Voertaal Arabisch,  Nederlandstalige vertaling zal samenvattend worden geprojecteerd op groot scherm)

Er is ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige sprekers.

Inkom is gratis: hapjes en drankjes worden voorzien.
Voor meer info: 20FEBVlaanderen@gmail.com of 0493/30.00.84

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *