Geweld tegen moslims in VS met 50 procent toegenomen

Misdaden en delicten gericht tegen moslims zijn in 2010 met bijna 50 procent gestegen ten opzichte van 2009. Racistisch en religieus geïnspireerd geweld daalde licht of kende een kleine stijging. Dat blijkt uit gepubliceerde statistieken van de Amerikaanse federale recherchedienst FBI.

Volgens de cijfers steeg het geweld tegen moslims van 107 in 2009, naar 160 in 2010, wat een stijging van 49 procent betekent. Geweld tegen katholieken steeg met 13 procent, terwijl geweld tegen joden een daling van 4 procent kende. In totaal werd een stijging van 14 procent opgetekend van antireligieuze misdaden.

Het aantal “hate crimes” steeg licht tot 6.628 gevallen, waarvan 47,9 procent gemotiveerd werd door rassenverschillen, en 20 procent door religieuze verschillen, aldus de FBI.

“Na een daling in 2009 is het onrustwekkend om vast te stellen dat dit soort misdaden en delicten opnieuw stijgt”, zo luidt het bij de mensenrechtenorganisatie Human Rights First, die aan de overheid vraagt om stappen te ondernemen.

(www.hln.be / 17.11.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *