Symposium met Celal Tuter

Beste relatie,

Moslims wonen al ongeveer 50 jaar in Europa. De komst van moslims heeft vele veranderingen tot gevolg gehad in Europa. Hoe staan moslims ervoor en hoe ziet de toekomst er uit voor hen? Studenten Unie Nederland (SUN) vindt het belangrijk om hier openlijk over te spreken. Vragen als ‘Wat is de status van moslims in de EU?’ en ‘Wat kunnen ze in de toekomst verwachten?’ wachten om beantwoordt te worden. Tegenwoordig wordt er veel gesproken over integratie, assimilatie en samenleven. Hierbij is het belangrijk om te weten tot hoever er geïntegreerd moet worden en hoe we deze termen moeten bevatten.

Dhr. Celal Tuter, voorzitter van IGMG Students, zal over dit onderwerp praten op 25 november 2011. Hij is de voorzitter van IGMG Students. IGMG Students streeft naar het begrijpen van de Europees ingestelde sociale, culturele, spirituele en traditionele waarden en om studenten te verbinden met zijn eigen historische traditie. Op basis van deze waarden proberen ze een goede bijdrage te leveren aan de toekomst.

Deze activiteit is een onderdeel van de reeks activiteiten die SUN organiseert over de identiteit en toekomst van moslims. Elke spreker spreekt vanuit zijn ervaringen en geeft zijn eigen visie over de toekomst.

Programma:
18:30 – 19:00 – Inloop
19:00 – 19:10 – Koran recitatie en welkomstwoord
19:10 – 19:45 – Moslims in Europa
19:45 – 20:00 – Pauze
20:00 – 20:30 – Toekomst van moslims in de EU
20:30 – 20:45 – Vragen en einde
Datum: 25 november 2011
Tijd: 18.30 – 20.45
Onderwerp: ‘De status van de moslims in Europa en hun toekomst’
Plaats: Vrije Universiteit Zaal HG-01A05
Voertaal: Turks

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze activiteit. Voor meer informatie en/of vragen kan er een e-mail worden verzonden naar info@studentenunie.nl en kan www.studentenunie.nl worden bezocht.
Met vriendelijke groet,

Harun Yildirim
Voorzitter SUN Landelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *