Hoogste leider Iran waarschuwt tegen aanval

TEHERAN – Iran zal met alle kracht reageren op elke dreiging of aanval, zo zei Iraans hoogste leider donderdag op de staatstelevisie.

Ayatollah Ali Khamenei reageerde daarmee op Israël dat heeft gezinspeeld op luchtaanvallen op nucleaire doelen in Iran, omdat het land aan een atoombom zou werken.

Khamenei richtte zich in zijn toespraak tot ”onze vijanden, vooral het zionistische regime (Israël), Amerika en zijn bondgenoten”. Hij zei dat ”ons land, onze Revolutionaire Garde en het leger zullen reageren met harde slagen en ijzeren vuisten.”

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken heeft donderdag laten weten dat sancties het nucleaire probleem met Iran niet ‘fundamenteel’ oplossen. ”Wij geloven dat de dialoog en samenwerking de juiste manier is om de problemen met Iran op te lossen.”

Het Internationale Atoom Energie Agentschap (IAEA) verklaarde dinsdag aanwijzingen te hebben dat Iran in ieder geval tot vorig jaar aan een kernwapen heeft gewerkt. Teheran verwerpt alle beschuldigingen.

(www.nu.nl / 10.11.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *