Is de PVV een terroristische organisatie?

Mijn blogje over de verdwenen miljoenen van Geert Wilders heeft nogal wat emoties los gemaakt. Verscheidene bezorgde lezers vroegen zich hardop af wat Wilders met al dat geld van plan is. Sommigen suggereren zelfs dat de PVV de dekmantel voor een terroristische organisatie zou kunnen zijn. Spaart Geert voor een mooie gordel explosieven? Op een extravagante kledingstijl of levenswandel valt hij echter niet te betrappen. Wat is Geert van plan?

Dat de PVV een terroristische organisatie zou zijn, daar valt wel wat voor te zeggen. Maar dan een verbaal-terroristische organisatie. Moslims, socialisten, Turkse regeringsleiders, het KNMI, ja zelfs het klimaat worden regelmatig uitgemaakt voor leugenaars, lasteraars, samenzweerders, honden, apen en misdadigers. Maar dat kost natuurlijk geen miljoenen. Gaan ze dan wellicht naar Geerts privé-BV, OnLiberty? Dat is ondergebracht bij een bedrijfje in Breda, Inco Bizz, een ‘financiële dienstverlener’ die niet geregistreerd staat bij de AFM en die zich specialist noemt in belastingontwijking en belastingparadijzen. Welk een doordachte vriendenkeus! Het nut van OnLiberty BV is volstrekt duister, Geert zegt dat hij daar rechten voor eventuele boeken en een film wil parkeren. Maar voor zover Den Haag weet is er niks in de maak. Geert riep ooit dat zijn OnLiberty hooguit een paar duizend euro per jaar zou opleveren, maar dat is momenteel dus nul komma nul. En het inschakelen van Inco Bizz doet omvangrijke bedragen vermoeden, nietwaar?

Binnen de partij zélf wordt ook al niet met geld gesmeten. Zoals de Friese PVV-voorzitter Jelle Hiemstra moest ervaren. Hiemstra lag van begin af aan niet lekker bij Geert, omdat hij duidelijk aangaf dat hij zijn blonde baas maar een ordinaire schreeuwer vond, en dat hij geen brood zag in schelden over ‘islamisering’. Daar merken ze in Friesland namelijk niks van. Enige tijd geleden werd Hiemstra thuis overvallen door gemaskerd tuig, herkomst onbekend, maar dat kon Geerts hart niet doen smelten. Het enige blijk van medeleven dat Hiemstra vanuit Den Haag kreeg was een bosje Fleurop en een vrijkaartje voor Prinsjesdag. Toen vervolgens Geerts bedrijfspoedeltje Fleur Agema hem ook nog opbelde, om te vertellen dat anti-islam retoriek toch écht de core business was van de PVV, was voor Hiemstra de maat vol.

Nee, slachtofferhulp, daar gaan de miljoenen ook niet naar toe. En wat de core business van de PVV betreft: de afdeling Limburg, zo bleek deze week, graait enthousiast in de staatsruif. De PVV-fractieleden in de Limburgse Staten, die anderhalve maand geleden al in het nieuws waren omdat ze ondanks alle verkiezingsbeloften prinsheerlijk in de dienstauto plaats wilden nemen, blijken zichzelf een extra salaris te hebben toegekend. PVV’ers Cor Bosman en Michael Heemels hebben zichzelf benoemd tot hun eigen fractiemedewerkers, zodat ze naast hun vergoeding als Statenlid nu ook een salaris als fractiemedewerker opstrijken. Heel Nederland vindt dat uiteraard een grof schandaal. En de PVV? Hero Brinkman, die zichzelf toch graag etaleert als het gezond verstand van de PVV, laat niks horen. Maar Hero heeft de site van Noord-Holland laten hacken – een misdaad, zo is hem duidelijk gemaakt. Hij moet zich dus even gedeisd houden. De Grote Baas dan maar? Geert, de Allesbeslisser? Hij liet RTL Nieuws weten: ‘Ik hoop dat de constructie snel tot het verleden behoort.’ Een prachtig jezuïtisch antwoord dat zoveel betekent als: het kan me geen reet schelen.

De Limburgse fractievoorzitter Laurence Stassen, die in de zaak van de dienstauto’s juist haar poot zo keurig stijf hield, heeft dit keer zowaar twee argumenten bedacht om deze publieke diefstal goed te praten. Ten eerste: ‘Als het wettelijk verboden was, hadden we deze keuze ook niet gemaakt.’ Ziedaar de volstrekte amoraliteit van de PVV, afdeling Limburg. Er is een oud Romeins gezegde: wat is de wet zonder moraal? En zo is het maar net. De wet, het recht, is slechts een vangnet. Het kan niet zo zijn, dat wat de wet niet verbiedt, automatisch ‘toegestaan’ zou zijn. De wet kan niet altijd en overal zijn; zij rust op het fundament van de moraal. Een samenleving die elke keer dat iemand een nieuwe manier heeft gevonden om zich te verrijken, ‘want het is niet verboden’, een wet moet gaan verzinnen, gaat ten onder. Maar bij de PVV Limburg weten ze niet beter dan dat alles toegestaan is, zolang de wet het niet verbiedt. Ze hebben geen moraal.

En dan haar tweede argument om deze diefstal te vergoelijken: ‘Dit model past het beste bij een jonge partij in opbouw.’ Inderdaad, dergelijk gedrag zagen we eerder al bij de LPF, en bij ToN. Om maar twee succesverhalen te noemen. Dit is geen partij in opbouw, dit is een partij in verval. Of is de PVV toch gewoon een dekmantel voor verbaal-terroristische activiteiten?

(depers.nl / 27.10.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *