‘Uitzetting Mauro in strijd met rechten kind’

DEN HAAG – De uitzetting van de 18-jarige Angolees Mauro Manuel is in strijd met het kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. “We laten hem eerst hechten en studeren en nu hij volwassen is, wordt hij uitgezet. Dat is in strijd met de rechten van het kind en niet humanitair.”

Dat zei woensdag Kinderombudsman Marc Dullaert bij de NOS.

Beleid
Volgens hem moet het hele beleid worden aangepast. “Kinderen die hier langdurig zijn, lopen schade op als ze hier in onzekerheid verblijven. Als ze ook nog worden uitgezet, lopen ze een extra trauma op.”

‘Zeer schokkend’
Dullaert noemt het veel eerlijker als direct wordt gezegd waar kinderen aan toe zijn. “Dit kan niet door de beugel. Hij is slachtoffer van het slechte beleid”, zei hij en noemde het besluit “zeer schokkend”.

De Kinderombudsman krijgt een groot aantal meldingen van soortgelijke gevallen binnen. “Vandaag is het Mauro, morgen een ander kind.”

(www.bndestem.nl / 26.10.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *