Een reactie op het boek van Wilders

 

In het kader van reacties als gevolg van de felle aanval van Wilders op de Islamitische gemeen-schappen in Europa, aanvallen die tegenstrijdig  zijn met de vreedzame co-existentie van culturen; tevens luisterend naar de opinie van een ander, onder de paraplu van vrijheid van de  meningsuiting en de aanhoudende dialoog tussen de culturen, blijf ik het sterke gevoel koesteren dat ik de  verplichting heb deze beweringen in hun geheel aan de nodige correctie  te onderwerpen want het zijn uitingen die de confrontaties tussen  Moslims en niet Moslims extra scherpte geven. Hierbij wordt uitgegaan  van het feit dat de in Europa gevestigd Islamitische minderheden wel  immigranten zijn en geen volwaardige burgers.

 

Toen ik besloten heb  mijn boek uit te geven onder de titel “Wilders onder de loep” waarin ik  met duidelijke reactie kwam op de beweringen van Wilders, was beslist  niet de bedoeling me te leveren aan eindeloos reageren op een  reactiespel. Ik heb met mijn boek juist bewust de weg bewandeld van  onderzoek naar het verschil tussen wat Wilders beweert en de realiteit  dat niemand kan veranderen, hij niet en zijn volgelingen evenmin. Het  doel was wel voor de ogen van de wereldopinie het doek te laten vallen  op zijn leugens en insinuaties. Ik heb ook optimaal gebruik gemaakt van  de heilige boeken waarvoor ik persoonlijk veel respect heb eveneens voor diens volgelingen zonder enige verwerping of aansnijden van  ideologische details.
Hiervoor en ook ter wille van  afstandverkorting tot continuïteit in communicatie en delen van ideeën  evenals de behoefte aan het opheffen en ontknopen van vijandigheden  waarvan Wilders misbruik maakt om de vlammen van de strijd steeds aan te wakkeren tussen de Moslims en andere groeperingen. Zijn afwijzend  gedrag en verzettende houding tegen de Islam komt duidelijk tot uiting  in zijn racistische politieke neigingen die de stand van zaken in  Nederland slechts van woede, vooroordeel en haat voorzien. Dit waren  voor mij de voornaamste beweegredenen een eerst boek te vervaardigen  teneinde met overtuigend bewijs de ideeën van Wilders tegen te gaan.
De bijeenkomst waarvoor ik jullie graag wil uitnodigen zal de  bovenvermelde zaken verder uit een zetten en dat is op maandag  24-10-2011 om 15:00 aan het volgende adres:

 

Brussels Press Club Europe asbl Rue  Froissart 95  1040 Brussels.

Voor meer informatie, graag contact opnemen met:
Tel: 0032- 22013705

Mohamed Abdallah
0031-618118342

Het programma van de bijeenkomst

15:00  vertonen van een film documentaire over de vijandelijke activiteiten van Wilders en zijn tegenstellingen.
15:20  toespraak van de schrijver dhr. Mohamed Abdallah en een  toelichting over waarom dit boek, voor wie is dit boek, zijn eisen van  Wilders, de snijlijnen tussen de religies.
16:30  pauze en nuttigen van een drank.
17:00  signeren en presentatie van het boek

 

——————————————————————————–

 

 

الرد على كتاب فيلدرس
فى اطار الردود على الهجمه  الشرسه التى يقوم بها السياسى الهولندى  فيلدرس تجاه الجاليات الإسلاميه فى أوربا والتى تتنافى مع التعايش السلمي  بين الحضارات بات لزاما علي- وفى إطار الإنصات إلى الرأى الآخر تحت مظلة  حرية التعبير وحوار الثقافات – أن أدحض صحة كل هذه الإدعاءات التى تزيد من  هوة الصراع بين المسلمين وغيرهم فى أوربا على اعتبار أن الأقليات المسلمة  وغيرها والمقيمة فى بلدان أوربا هم مواطنون وليسوا بمهاجرين.
وحينما قررت إصدار كتابي الذى يحمل عنوان ( فيلدرس تحت العدسه ) والذي  أتيت فيه برد علمي على إدعاءات السياسى الهولندى فيلدرس ،لم أنوي الدخول فى متاهات الرد والرد المضاد بل سلكت مبدأ التصحيح لكل ما من شأنه أن يزيد من هوة العداء بين المسلمين وغيرهم، بل اعتمدت فى كتابي هذا عن البحث  والتدقيق بين ما قاله السياسى فيلدرس والواقع الذي لا يستطيع لا هو ولا  أتباعه تحريفه بكشف القناع عن وهمه وأكاذيبه أمام الرأى العام.
وقد اعتمدت أيضا على جميع الكتب السماوية التى أكن لها شخصيا كل احترام ، لها و لمعتنقيها دون تعصب أو دخول في حيثيات إيدلوجية .
ولأجل هذا وفي سبيل تقريب مسافة التواصل والتشارك في الأفكار ونزع كل  فتائل العداء التى ظل السياسى فيلدرس يشعلها بين المسلمين وغيرهم التي  تتجلى في تعصبه الدينى و غلومواقفه السياسية العنصرية التي لم تزد الاحوال  العامة فى هولندا الا غضبا واستياءا وكرها، لكل هذه الأسباب أصدرت كتابي  الأول للرد عليه ولمواجهة أفكاره بالحجة والدليل.
المؤتمر الذي أتشرف  باستدعائكم لحضوره ،سوف يتطرق بتفصيل لكل ما سبق وسيتم بتاريخ الإثنين   24\10\2011  على الساعة الثالثة زوالا بالعنوان الآتي.
Brussels Press Club Europe asbl Rue  Froissart 95  1040 Brussels
لمزيد من المعلومات ،رجاءا الإتصال ب:
Tel: 0032- 22013705
Mohamed Abdallah
0031-618118342
———————————————————————————————–
برنامج المؤتمر
فى تمام الساعه الثالثه عرض فيلم وثائقى عن نشاط فيلدرس العدائى وتناقضاته.
فى تمام الساعه الثالثه وعشرين دقيقه كلمه الآستاذ محمد عبدالله صاحب  كتاب: فيلدرس تحت العدسه ومضمونها: لماذا الكتاب ، ولمن كتب الكتاب، مطالبه من السيد فيلدرس، نقاط التقاطع بين الآديان السماويه.
وفى تمام الساعة الرابعه أسئلة.
وفى الساعه الرابعه والنصف استراحه للمشروبات
وفى الخامسه توقيع ونشر الكتاب
وبالله التوفيق
محمد عبدالله
الباحث فى التاريخ ومقارنه الآديان

 

 

——————————————————————————–

 

Réponse au livre de Mr Wilders
Dans le cadre des réponses faites pour contrecarrer les allégations  belliqueuses du politicien néerlandais Mr Wilders envers les communautés musulmanes en Europe, attaques incompatibles avec toute cohabitation  pacifique entre les civilisations et dans le cadre de permettre aux avis opposés de s’exprimer librement et au nom du dialogue des cultures, il  était impératif pour moi de mettre en  exergue les erreurs et mensonges de ces allégations qui ne font  qu’élargir le fossé de discorde entre musulmans et autres en Europe ;  sachant que ces communautés musulmanes vivant en Europe sont des  citoyens et non des immigrés.
Lorsque j’avais décidé de publier mon  livre intitulé « Wilders sous la loupe », dans lequel j’ai répondu  objectivement à toutes les allégations du politicien néerlandais Mr  Wilders, je n’avais nullement l’intention de m’enfoncer dans une  polémique d’attaque et de contre attaque, mais j’ai emprunté une  méthodologie de correction de tout ce qui pourrait élargir le fossé et  alimenter l’animosité entre musulmans et non musulmans.
Ma  méthodologie se basait sur la vérification de  la véracité ou non  des  allégations de Mr Wilders et les comparer avec la réalité – réalité que  ni lui  ni ses adeptes ne pourront démentir-, qui démasquera cet homme  et mettra à nu ses mythes et mensonges devant l’opinion publique.
Pour toutes ces raisons et dans le but de rapprocher les idées et de  désarmer les mèches  de discorde alimentées par le radicalisme religieux de Mr Wilders qui n’a jamais cessé d’attiser leurs feux entre musulmans et autres et de créer une ambiance de colère de déception et de  xénophobie, pour toutes ces raisons j’ai publié mon premier livre en  guise de réponse et dans le but d’exprimer mon opposition à son  idéologie par des preuves irréfutables.

La conférence à laquelle j’ai l’honneur de vous inviter, évoquera en détails tout ce qui a été dit.
Elle se tiendra le Lundi 24 Octobre 2011 à 15h dans :

Brussels Press Club Europe asbl Rue  Froissart 95  1040 Brussels
Pour plus d’informations veuillez contacter au :
Tel: 0032- 22013705
Mohamed Abdallah
0031-618118342

Programme :

15 :00 Vision d’un film documentaire relatant les activités et l’idéologie de Mr Wilders ainsi que ses contradictions.

15 :20 Mot de l’auteur Mohamed Abdallah sur les points suivants :
Pourquoi ce livre ?
A qui s’adresse ce livre ?
Qu’est ce qui est demandé à Mr Wilders ?
Où divergent les religions monothéistes ?
16 : 00 Questions Réponses
16 : 30 Pause café
17 : 00 Signature et édition de l’ouvrage
Mohamed Abdallah
Chercheur dans l’histoire des religions et les religions comparées

(www.wilders-onderdeloep.nl / 21.10.2011)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.