‘Palestijnse leiders Barghouti en Saadat vrij’

Israël laat de Palestijnse leiders Marwan Barghouti en Ahmet Saadat vrij. Ze maken deel uit van een gevangenenruil, waarbij de Palestijnen de Israëlische militair Gilad Shalit vrijlaten. Dat meldden Palestijnse bronnen vanavond.

Israël ontkent echter dat Barghouti en Saadat op vrije voeten komen. ‘Ze worden niet vrijgelaten’, zei directeur Yoram Cohem van de Israëlische inlichtingendienst Shin Bet.

Barghouti leidt de Fatah-beweging op de Westelijke Jordaanoever. Hij zit sinds april 2002 in een Israëlische cel wegens betrokkenheid bij de moord op vijf Israëliërs. In 2004 werd hij veroordeeld tot vijfmaal levenslang. Saadat is de leider van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Saadat is in Israël veroordeeld tot 30 jaar celstraf wegens leiding geven aan een terroristische organisatie.

In 2008 was er ook al sprake van dat Barghouti en Saadat zouden worden geruild voor Shalit. Dat ketste echter af.

(www.parool.nl / 11.10.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *