Syrische oppositie verenigd in nationale raad

Syrische dissidenten hebben vandaag in Turkije formeel de oprichting van een nationale raad aangekondigd. De raad heeft als doel het regime van president Bashar Assad omver te werpen.

Vorige maand kondigde een groep Syrische oppositieactivisten de oprichting van een Syrische Nationale Raad al aan. Oppositieleider Burhan Ghalioun las zondag op een persconferentie in Istanbul de oprichtingsverklaring voor, die werd ondertekend door alle belangrijke figuren van de Syrische oppositie.

Ghalioun zei dat het doel van de raad is de oppositie te verenigen en het regime van Assad omver te werpen. Hij verwierp buitenlandse interventie in Syrië en riep de internationale gemeenschap op de legitimiteit van de groep te erkennen.

(www.parool.nl / 02.10.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *