Regering Israël stemt in met opnieuw onderhandelen

De regering van Israël is vandaag akkoord gegaan met de oproep van het kwartet om opnieuw over vrede met de Palestijnen te gaan onderhandelen. Dat liet het bureau van premier Benjamin Netanyahu weten.

Het kwartet (Verenigde Staten, Rusland, Europese Unie en Verenigde Naties) stelde ruim een week geleden voor dat Israël en de Palestijnen binnen vier weken bijeen zouden komen om een agenda voor vredesbesprekingen op te stellen. Dat gebeurde, nadat de Palestijnse president Mahmoud Abbas bij de VN het verzoek voor een volwaardig lidmaatschap had ingediend.

Het kwartet wil dat de twee partijen binnen 3 maanden met alomvattende voorstellen voor de veiligheid en elkaars grondgebied komen. Binnen een half jaar zou belangrijke vooruitgang moeten zijn geboekt.

Soortgelijke voorstellen werden in het verleden al vele keren gedaan. Ze eindigden steeds weer zonder tastbare resultaten.

(www.parool.nl / 02.10.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *