PVV-voorstel voor referendum over minarettenverbod ‘slim opgeschreven’

Het kabinet is tegen een door de PVV voorgesteld referendum over een bouwverbod voor minaretten. Premier Mark Rutte maakte dat vandaag duidelijk. De twee regeringspartijen VVD en CDA zijn principieel tegen referenda.Rutte zei dat het voorstel mogelijk kan ‘schuren’ met artikel 1 in de Grondwet, over de vrijheid van godsdienst. Maar volgens de premier heeft de PVV het voorstel ‘heel slim en handig’ opgeschreven waardoor het ‘lijkt weg te blijven’ van een aantasting van de godsdienstvrijheid.

Rutte bedoelde daarmee dat PVV-leider Geert Wilders niet pleit voor een verbod op moskeeën wat duidelijk in strijd met de grondwet zou zijn, maar voor een verbod op minaretten. ‘We weten wat de indiener eigenlijk wil’, zei Rutte.

(www.volkskrant.nl / 30.09.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *