Een boerka is intimiderend!

Het komt er dan echt: een boerkaverbod. En de boete is niet mis! 380 euro voor het in het openbaar dragen van een boerka. Maar een Franse zakenman biedt aan om de boetes te betalen!

En dat is drie!

Vrijdag besluit het kabinet om het verbod in te voeren. Na Frankrijk en België wordt Nederland het derde land met een boerkaverbod. In Frankrijk ligt de boete wat lager, namelijk 150 euro. Maar wanneer je als man je vrouw dwingt een boerka te dragen dan mag je flink je portemonnee trekken. Je riskeert een boete van 30.000 en 2 jaar gevangenisstraf.

België

Het verbod is afgelopen juli in België ingegaan. Dit is aangevochten bij het Grondwettelijk hof door twee vrouwen die het er absoluut niet mee eens zijn. Het hof is nog bezig met de zaak, dus de uitspraak moeten we nog even afwachten.

Gulle gever

De Franse zakenman Rachid Nekkaz is zo ontzettend tegen dit verbod dat hij heeft aangeboden alle boetes te betalen voor boerkadragers. Dat zegt hij vandaag in EditieNL. Hij deed dit eerder al in België. In Frankrijk heeft hij een fonds van 1 miljoen euro opgericht om de bekeuringen uit te betalen. Via zijn website kun je je boete aangeven.

(www.rtl.nl / 25.09.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *