V-raad beslist maandag over verzoek Palestijnen

De aanvraag van de Palestijnen voor een volledig lidmaatschap van de Verenigde Naties is doorgestuurd naar de Veiligheidsraad. De Veiligheidsraad komt maandag bijeen om het verzoek van de Palestijnen te bespreken.

De Verenigde Staten hebben inmiddels herhaaldelijk aangegeven hun vetorecht te zullen gebruiken om het Palestijnse voorstel in de Veiligheidsraad af te schieten. Een terugkeer naar onderhandelingen met Israël is volgens de Amerikaanse regering de beste en enige manier om het vredesproces nieuw leven in te blazen.

De verwachting is dat het nog weken of zelfs maanden kan duren voordat er een besluit wordt genomen.

(www.parool.nl / 23.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *