Rosenthal doet appèl aan Abbas

Minister Rosenthal heeft de Palestijnse president Abbas opgeroepen af te zien van het plan om volgende week het VN-lidmaatschap aan te vragen. Volgens Rosenthal dragen eenzijdige verklaringen niet bij aan een oplossing.

Abbas wil de kwestie volgende week in stemming brengen in de Algemene Vergadering van de VN. Israël, gesteund door de Verenigde Staten, verzet zich daartegen. Volgens Israëlische media is Israël wel bereid de Palestijnen een hogere status bij de VN te geven.

Rosenthal sprak gisteren ook met zijn Israëlische ambtgenoot Lieberman. Hij riep hem op stappen te nemen zodat de vredesonderhandelingen kunnen worden hervat. Op wat voor stappen minister Rosenthal heeft aangedrongen, is niet bekendgemaakt.

(www.nos.nl /17.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *