Motie van afkeuring voor Veldhuijzen van Zanten om pgb

GroenLinks, SP en PvdA hebben vanavond een motie van afkeuring ingediend tegen staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid).

De partijen keuren haar koers af en willen dat de bewindsvrouw eerlijker communiceert over haar plannen met het persoonsgebonden budget (pgb) waarmee mensen zelf zorg regelen. De motie wordt later vanavond in stemming gebracht, maar kan niet rekenen op de steun van een Kamermeerderheid.

CDA, VVD en PVV steunen de staatssecretaris. ChristenUnie, D66 en SGP hebben veel kritiek op de plannen maar willen een bewindspersoon die optreedt en die mensen die zorg nodig hebben, daar zicht op biedt, zo gaf Kees van der Staaij (SGP) aan. PvdA, SP en GroenLinks vinden de voorstellen op los zand gebaseerd. De plannen zijn niet op orde, de zorg is niet gegarandeerd voor mensen die dat hard nodig hebben en rechten van cliënten worden met voeten getreden, aldus Agnes Wolbert (PvdA).

(www.parool.nl / 15.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *