‘President’ Libische rebellen: Nieuwe wetgeving op basis islam

De nieuwe machthebbers in Libië gaan de wetgeving in het Noord-Afrikaanse land in belangrijke mate baseren op de islam. Dat heeft Mustafa Abdel Jalil, de leider van de Libische Overgangsraad (NTC), vandaag gezegd in een toespraak op het Martelarenplein (het Groene plein ten tijde van het dictatoriale bewind van de verdreven leider Muammar Kaddafi) in Tripoli.

De NTC wil van Libië een moderne rechtsstaat maken. ‘We zullen geen extremistische ideologieën tolereren, niet van links en niet van rechts’, zo stelde Abdel Jalil. Hij wees erop dat Libië een islamitisch land is, en dat zijn raad een gematigde koers voorstaat. ‘We blijven op deze weg voortgaan’, aldus de politicus.

Duizenden Libiërs waren aanwezig bij de eerste toespraak in het openbaar van Abdel Jalil in de hoofdstad van Libië. In het weekeinde was de ‘president’ van de overgangsraad vanuit de oostelijke stad Benghazi naar Tripoli gereisd.

(www.parool.nl / 12.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *