Brand in moskee Qusra

Kolonisten op de Westoever hebben maandag brand gesticht in een moskee in de buurt van Nablus. De kolonisten braken in alle vroegte in in de de Nurayn moskee in Qusra, ten dorpje zuiden van Nablus, door de ramen te breken en stichtten er vervolgens brand door oude autobanden aan te steken.
Volgens de krant Ha’aretz   was de brandstichting een vervolg op het afbreken van drie huizen in de nederzetting Migron, op grond van een beslssing van het Israelische hooggerechtshof. Het was niet de eerste keer dat kolonisten zoiets deden in het kader van de zogenaamde ‘prijskaart’ politiek:  het vernielen van eigendommen van Palestijnen om hun boosheid af te reageren over beslissingen van de regering die hun niet zinnen, zoals een bouwstop of het (gedeeltelijk) afbreken van zogenoemde ‘outposts’.  De moskee in Qusra was zeker al de vijfde die door kolonisten op deze wijze zwaar werd beschadigd. Eerder gebeurde dat in december 2009 in Yasuf bij Salfit, in mei 2010 in Luban al-Sharqiyya, in oktober 2010 in Beit al-Fajjar bij Betlehem, en in Mughayyer bij Ramallah.
Overigens meldde Ma’an News ook dat enkel tientallen kolonisten uit de nederzetting Yitzhar, zich hadden opgsteld langs de weg van Huwwara naar Nablus om auto’s van Palestijnen met stenen te bekogelen.

 

 

 

 

 

 

(Bericht vanaf Facebook / J. Jansen / 05.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.