OM: PVV-er Gaus had vervolgd moeten worden

Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht vindt dat het in 2003 een verkeerde beslissing heeft genomen door Tweede Kamerlid van de PVV Dion Graus niet te vervolgen voor bedreiging en mishandeling van zijn vrouw. Dat zei een woordvoerder van het OM in KRO Brandpunt.

Justitie vervolgde het PVV-Kamerlid niet omdat er te weinig bewijs was. Maar na een klacht van de inmiddels ex-vrouw boog het OM zich vier jaar later opnieuw over de zaak. De conclusie was dat de beslissing om niet te vervolgen verkeerd was. Maar inmiddels was het te laat om Graus alsnog te voor de rechter te brengen.

De PVV’er heeft de aantijgingen altijd van de hand gewezen en bleef in de uitzending van Brandpunt bij monde van zijn advocaat bij zijn onschuld.

(www.parool.nl / 04.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *