Tegenvallende interesse voor Wilders in Berlijn

De fractieleider van de PVV, Geert Wilders, heeft onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen vandaag in Berlijn een toespraak gehouden op een bijeenkomst van de kleine, rechtse partij Die Freiheit van René Stadtkewitz.. Die Freiheit geldt als een Duitse versie van Wilders’ PVV. Volgens Stadtkewitz ,,verkoopt bondskanselier Angela Merkel Duitsland aan Europa” en zijn de meeste werklozen in Duitsland afkomstig uit moslimlanden.

Wilders keerde zich opnieuw tegen de Europese superstaat en de islam, die hij ziet als grootste bedreigingen. Hij beklemtoonde ook dat ,,Breivik geen van ons is”, verwijzend naar de Noorse, ultrarechtse extremist Anders Behring Breivik, die in juli een bomaanslag in Oslo en een massamoord ten noordwesten van de stad pleegde. ,,Wij weren geweld af, wij zijn democraten, wij geloven in vredelievendheid, wij wijzen de islam af vanwege zijn gewelddadigheid”, aldus Wilders.

Tegenvallende opkomst
Er waren met naar schatting 600 belangstellenden minder toehoorders dan verwacht. De politie had de omgeving van het hotel waar Wilders en gelijkgezinden uit onder meer Duitsland en Oostenrijk bijeen zijn gekomen, afgezet. Een paar honderd demonstranten betoogden tegen de bijeenkomst.

(www.parool.nl / 03.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *