ICCO negeert Uri rosenthal en zet omstreden beleid voort!

De gesubsidieerde ontwikkelingshulpclub ICCO is niet van plan haar beleid te wijzigen, ondanks een oproep daartoe van minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken). De VVD’er had donderdag een ‘pittig gesprek’ met de organisatie.

Rosenthal wil dat ICCO stopt met haar anti-Israëlische acties

* Minister Rosenthal heeft genoeg van ‘Israël-bashing’

* Rosenthal boos over geldsteun ICCO aan anti-Israëlclub

Rosenthal is boos dat de interkerkelijke hulporganisatie financiële steun geeft aan de anti-Israëlische website Electronic Intifada, die oproept tot een boycot van de Joodse staat.

Volgens de minister is dit in strijd met het regeringsbeleid, aangezien het kabinet-Rutte juist wil investeren in de band met Israël.

Subsidie

ICCO stelt dat het internationaal recht de belangrijkste leidraad is voor haar werk en dat ze daarom niet van plan is de steun stop te zetten.

De hulporganisatie ontvangt jaarlijks 75 miljoen euro subsidie, maar stelt dat het geld voor de anti-Israëlische website uit particuliere donaties komt en dus niet door de overheid wordt betaald.

Rosenthal noemt dit een ‘vestzak-broekzak-redenering’. Kritisch zijn mag, maar ‘rechtstreeks tegenwerken niet’, aldus de VVD-minister in een verklaring.

Muur

ICCO voelt zich gesteund door het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, dat in 2004 oordeelde dat de door Israël gebouwde muur rond Palestijns grondgebied illegaal is, net als de bouw van nederzettingen.

Toen de Verenigde Naties deze uitspraak bevestigden, heeft Nederland daar vóór gestemd, aldus ICCO.

Uri Rosenthal waar ligt jouw prioriteit? In Israel of Nederland? en lever dat Israelische paspoort maar gauw in,volgens mij mag dit niet van je vriendje Wilders!

(Facebook / J. Jansen / 02.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *