EU-beraad over erkenning Palestijnse staat

SOPOT (ANP) – De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie zoeken vrijdag in de Poolse badplaats Sopot naar een compromis over de erkenning van een Palestijnse staat.

Onder meer Nederland, Duitsland en Denemarken wijzen een zelfstandig Palestina op dit moment af. Frankrijk, Groot-Brittannië en andere landen daarentegen tonen zich voorstanders. EU-buitenlandchef Catherine Ashton zou als compromis voorstellen om de staat weliswaar te erkennen, maar die bij de Verenigde Naties slechts de status van waarnemer te geven, net zoals het Vaticaan.

Het beraad in Sopot komt 3 weken voordat de Palestijnen de Verenigde Naties willen laten stemmen over de opname van een Palestijnse staat als volwaardig lid. De Verenigde Staten kondigden al aan een erkenning van Palestina te blokkeren.

(nieuws.nl.msn.com / 02.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *