Hoofdofficier Syrische stad Hama stapt op uit protest

De hoofdofficier van justitie van de Syrische stad Hama heeft laten weten dat hij ontslag heeft genomen uit protest tegen het bloedige optreden van het regime tegen betogers. In een videoboodschap die gisteravond werd verspreid zegt officier Adnan Bakkour dat hij is opgestapt, omdat veiligheidstroepen op 31 juli 72 gevangenen hebben vermoord en tijdens het beleg van de stad in augustus nog eens 420 mensen hebben gedood.

Het Syrische staatspersbureau SANA ontkent dat Bakkour ontslag heeft genomen. ‘Terroristen’ zouden hem maandag ontvoerd hebben en hem hebben gedwongen de verklaring op video af te leggen.

Gebeurtenissen in Syrië kunnen moeilijk geverifieerd worden omdat het regime geen buitenlandse journalisten toelaat en binnenlandse verslaggeving aan banden heeft gelegd. Volgens activisten zijn bij het optreden tegen de protestbeweging in de afgelopen vijf maanden ongeveer 2200 mensen omgekomen.

(www.parool.nl / 01.09.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *