CU wil opheldering ‘bizarre’ voorwaarden asielzoekers

DEN HAAG – ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind noemt de aanscherping van de voorwaarden voor asielzoekers om naar Somalië te worden teruggestuurd, bizar. Dat schrijft het Nederlands Dagblad. „Zolang de terreurorganisatie Al-shabaab daar de sharia op strenge wijze naleeft, mag wat ons betreft niemand worden teruggestuurd”, aldus Voordewind.

Hij zegt dat in reactie op de brief die minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) naar de Kamer heeft gestuurd. Daarin staat dat de voorwaarden zullen worden aangescherpt. Voordewind wil volgende week ook opheldering over het gezin Karim. Dat heeft in Dronten gewoond, maar werd uitgezet naar Irak.

Een tv-reportage liet zien dat het gezin het daar helemaal niet makkelijk heeft en Voordewind wil weten waarom Leers het gezin niet uit Irak wil laten terugkomen.

(www.refdag.nl / 31.08.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *