President Jemen kondigt verkiezingen aan

De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh heeft aangekondigd vastbesloten te zijn presidentsverkiezingen uit te schrijven. Hij deed dat vanuit Saudi-Arabië waar de president nog altijd wordt behandeld voor de verwondingen die hij opliep bij een aanval op zijn residentie.

In Jemen woeden al maanden hevige protesten tegen Saleh die desondanks zijn macht niet wilde afstaan. Saleh is al 33 jaar president van het armste land op het Arabisch schiereiland.

In een mededeling op de website van het staatspersbureau SABA zegt hij er vertrouwen in te hebben dat Jemen een uitweg uit de crisis vindt. Saleh wil ‘zo snel mogelijk algemene en vrije verkiezingen organiseren voor een nieuwe president van de republiek’.

(www.parool.nl / 29.08.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *