Ehsan Jami vertrekt bij PVV

Ehsan Jami vertrekt bij de PVV en stopt met zijn werk als medewerker van PVV-Kamerlid Brinkman. De 26-jarige zegt dat hij zich volledig wil gaan richten op zijn studie. Een politieke reden is er niet, zei hij.

“Ik ben iemand die graag dingen goed wil doen”, vertelde Jami vannacht in het PowNed radio-programma ‘Echte Jannen’. “Je kunt niet iets half-goed doen. Ik zat jarenlang drie dagen in de Tweede Kamer en twee dagen op de universiteit en je mist dan toch wel dingen in de Tweede Kamer.”

Ex-moslims

De in Iran opgegroeide Jami kreeg vier jaar geleden landelijke bekendheid toen hij het Centraal Comité voor Ex-moslims oprichtte. Hij wilde daarmee het taboe op afvalligheid binnen dat geloof doorbreken.

Jami was tussen 2003 en 2007 lid van de PvdA. Hij was gemeenteraadslid voor die partij in Leidschendam-Voorburg. In 2007 kwam het tot een breuk.

In 2009 haalde de PVV hem binnen. Geert Wilders noemde hem als mogelijk kandidaat-Kamerlid, maar ook toen gaf Jami aan tijd te willen vrijhouden voor zijn studie.

(nos.nl / 29.08.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *