Wilders uitgejoeld door basisschoolkinderen

Tientallen kinderen van basisschool de Vuurvogel in Helmond hebben PVV-leider Geert Wilders vanmiddag na een werkbezoek aan een wijkhuis ontvangen met boegeroep. De leerlingen verlieten de naastgelegen school juist toen Wilders zijn gesprekken met bewoners en hulpverleners uit de wijk Binnenstad-Oost had beëindigd en de pers te woord stond.

Wilders was in Helmond om steun te betuigen aan wijkbewoners die last hebben van ‘Marokkaans tuig’ dat zich schuldig maakt aan bedreigingen, vandalisme, scheldpartijen en seksuele intimidatie, zei hij.

De PVV-leider sprak in Helmond ook met de politie en burgemeester Fons Jacobs. Wilders wil dat de politie de harde kern overlastgevers voortvarend aanpakt en in de gevangenis zet. Maar ook verwacht hij een rol van de ouders van de Marokkaanse jongeren, zei hij.

Helmond staat in de landelijke belangstelling na een artikel in dagblad  De Pers dat oorlogsverslaggever Arnold Karskens naar de wijk stuurde.  Snel na publicatie bracht ook PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch een  bezoek en werden er Kamervragen gesteld.

De PVV-leider sprak in Helmond ook met de politie en burgemeester Fons Jacobs. Wilders wil dat de politie de harde kern overlastgevers voortvarend aanpakt en in de gevangenis zet. Maar ook verwacht hij een rol van de ouders van de Marokkaanse jongeren, zei hij.

Burgemeester Jacobs sprak over een positief gesprek met Wilders. De burgemeester is blij met de belangstelling van de landelijke politiek voor Helmond. Jacobs erkende dat er problemen zijn met jongeren, die hij niet wil bagatelliseren.

De burgemeester zegt dat hij de problemen wil aanpakken en dat hard optreden soms nodig is. Hij noemde als voorbeeld het gebiedsverbod dat hij vorige week heeft opgelegd aan een 21-jarige jongeman die een leidende rol speelde in de overlast.

(www.parool.nl / 24.08.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *