Barbaarse wijze van de Israelische bezettingsmacht!

Nog even een geheugen opfrissertje: Een recent rapport dat de “barbaarse” werkwijze van de Israëlische bezettingsmacht weergeeft werd vrijgegeven door het nationaal informatie centrum, van de Palestijnse autoriteit. Hierin wordt gesteld dat ten minste 71,470 Palestijnse huizen geheel of gedeeltelijk werden vernield en daarbovenop werden nog eens 645 Palestijnse openbare gebouwen en veiligheidsinstellingen beschadigd gedurende de afgelopen 5 jaar.Sinds het uitbreken van de intifada in sept.2000, werden 12 scholen en universiteiten verzegeld, en 1125 onderwijsinstellingen werden opgeheven. Daarbij werden ook nog eens 316 scholen en onderwijskantoren gebombardeerd, 43 scholen werden ingericht als militaire barakken in dezelfde periode.Wat betreft de acties tegen de landbouwsector bevestigt het rapport dat ongeveer 76,867 dunums (1 dunum = 0,1ha) gebulldozerd werden en 1.355.290 bomen werden ontworteld en tienduizenden dieren werden afgemaakt.Ernstige schade werd toegebracht aan meer dan 16.195 Palestijnse boeren waardoor de werkloosheidsgraad op 26.3% werd gebracht, armoedecijfers bereikten een record van 67.6 %. Israëlische Apache helikopters voerden meer dan 33.000 luchtbombardementen uit in de Westbank en de Gazastrook tegen alles wat Palestijns was zonder onderscheid.De grootste gevangenis ter wereld is Gaza waarin 1 1/2 miljoen mensen gevangen gehouden worden!!en ze hebben niet het recht zich te verzetten,kom op zeg!

(Facebook / J. Jansen / 22.08.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *