‘Assad heeft zich niet aan zijn belofte gehouden’

De Syrische president Bashar Assad heeft zich niet aan zijn belofte gehouden om alle militaire operaties tegen de betogers in zijn land te staken. Dat heeft secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon vandaag gezegd.

Volgens Ban verzekerde Assad hem vorige week woensdag per telefoon dat alle operaties van het leger en de veiligheidsdiensten tegen de demonstranten in Syrië zouden worden gestaakt. ‘Het is verontrustend dat hij zich niet aan zijn belofte heeft gehouden’, aldus Ban.

Ban zei tevens dat veel regeringsleiders Assad hebben opgeroepen het geweld in Syrië een halt toe te roepen. ‘Ik hoop dat Assad die oproep ter harte neemt.’

(www.parool.nl / 22.08.2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *