Laffe vergelding Israël

De laatste week is het geweld in het conflict Palestina – Israël weer opgelaaid. Dit gebeurde, volgens de officiële lezingen,  na aanleiding van een aanval op de Israëlische stad Eilat. Opvallend is dat bijna onmiddellijk de vergeldingsacties van Israël
richting Palestina, speciaal tegen Gaza, op gang kwamen.  Volgens het Israëlische tv station Channel 10 zouden drie militanten behorende tot de groep PRC uit Palestina het vuur met Kalasjnikovs geopend hebben op een bus. Hierna reden Israëlische militairen op een mijnbom, waardoor hier doden vielen.

Hoe wist de Israëlische overheid zo snel dat het militanten waren uit Palestina? Dat wist men niet en dat weet men nog steeds niet, gezien de opmerkingen van de woordvoerder van het Israëlische bezettingsleger (IDF) Lt. Kolonel Avital Leibovitz, die aangaf dat ze nooit hadden gezegd dat het deze groep was, maar dat ze Kalasjnikovs hadden gevonden bij de doodgeschoten militanten en dat in Gaza Kalasjnikovs worden gebruikt. Dit is een vergelijking die natuurlijk absoluut mank gaat, net zo iets als: “je bent een moslim dus ben je een terrorist”.

Het ware verhaal is dat Israël sinds het begin van de heilige maand van moslims, Ramadan, bezig zijn met aanvallen op Gaza, naast het feit dat de leiders van Palestina hebben besloten naar de UN te gaan om de aanvraag voor een soevereine staat te doen. Het lijkt erop dat de leiders van de Joodse staat van alles proberen te doen om de Palestijnse leiders en hun aanvraag voor een
eigen soevereine staat in een kwaad daglicht te zetten. De vergelding van de aanval op Eilat is nergens op gebaseerd en sterker nog,  het staat niet eens vast dat het Palestijnse militanten zijn geweest.

Ondertussen ligt Gaza al enkele dagen onder vuur van Israëlische F-16’s, drones en Apache helikopters. Van alle kanten komen meldingen vanuit Gaza dat er geschoten wordt, bommen afgegooid worden en  onschuldigen vermoord worden. Zaterdag zijn er
aanvallen geweest op Gaza Stad, waarbij de moskee Al Rantisi in oost Gaza bijna werd getroffen, een fabriek in Al Tuffah werd getroffen, kinderen zwaar gewond naar het Shifa ziekenhuis weden gebracht na aanslagen. Khan Yûnis ligt al dagen onder
aanvallen van de bezettingsmacht. Ook de stad van Rafah is vrijdag en zaterdag aangevallen geworden. Naast vliegtuigen, helikopters en onbemande vliegtuigjes zijn er de laatste dagen door Israël tanks ingezet die diep Gaza zijn ingetrokken. Zaterdag waren er in Palestina  17 doden en meer dan 50 zwaar gewonden te betreuren. En alsof dit nog niet genoeg was, hebben de Joodse leiders besloten om boten in te zetten om onschuldigen te beschieten en te vermoorden op zee en op het strand van Gaza. In de stad zijn er meldingen geweest van inslagen van het Al-Helo hotel, dat bekend is voor de mooie bruiloften die daar gevierd
worden. Tenslotte werd het internationale vliegveld van Gaza gebombardeerd.

Het toppunt van de laffe en onbeschofte aanvallen op Gaza is wel de moord op een vijf jarige ‘terrorist’ geweest; Israël heeft Islam Qaraqi bewust vermoord omdat de bezetters vonden dat het jochie een terrorist was. De jongen van vijf die naar school zou gaan, had van zijn ouders net sommige nieuwe dingen gehad, o.a. een schooltas. De nieuwe kleren zou hij nog moeten uitzoeken met zijn ouders, echter die tijd heeft hij niet gekregen want hij werd ‘gegrild’ door een aanval van Israëlische raketten.

De mensen van Gaza die al jaren leven onder de druk van de Israëlische bezetting, gaan nu gebukt aan onbeschofte en laffe acties van een regime, dat alles wat ze heeft ook inzet, F-16’s, drones, helikopters, tanks en andere militaire aanvallen. Deze aanvallen zijn geen vergeldingsacties meer van de zogenaamde aanvallen op Eilat, maar zijn acties van een oorlogvoerend regime. Acties die
een ander volk er onder wil houden, niets meer en niets minder.

©KhamakarPress

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *