De Edele Koran

In Saheeh Muslim, welke één van de twee meest authentieke boeken zijn van overleveringen van de Profeet (salla Allahu ‘alayhi wa salaam) vinden we een mooi verhaal. Er kwamen wat mannen vragen stellen aan ‘Umar bin Al-Khattaab (radya Allahu ‘anhu) tijdens zijn kalifaat. Eén van die vragen ging over de leiderschap van Mekkah. de man vroeg, “Wie liet je Mekkah regeren?” ‘Umar bin Al-Khattaab zei, “Ibn Abzaa.” Zij vroegen toen, “En wie is Ibn Abzaa?” ‘Umar bin Al-Khattaab antwoordde, “Een vrijgelaten slaaf.” Zij waren verbaasd en zeiden, “Je hebt een bevrijde slaaf bevelvoerend over de mensen van de vallei (de nobele stammen van de Quraysh) gemaakt?” ‘Umar bin Al-Khattaab antwoordde, “Inderdaad hij is een (Qari) reciteerder van het boek van Allah (de Qur’an) en hij heeft kennis over de verplichtingen van de Moslims. Hebben jullie niet de verklaring van jullie Boodschapper (salla Allahu ‘alayhi wa salaam) gehoord: “Waarlijk Allah verheft sommige mensen door dit boek (de Qur’an) en laat sommige dalen?” (Overgeleverd in Muslim.) Ook heeft ‘Uthmaan (radya Allahu ‘anhu) overgeleverd dat de Profeet (salla Allahu ‘alayhi wa salaam) zei: “De besten van jullie zijn degenen die de Qur’an leren en die het leren (lesgeven) aan anderen.” (Overgeleverd in Bukhari.)

(http://tl.gd/cfa6ia / 17.08.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *