‘Breivik had tweede bom voorbereid’

Anders Behring Breivik heeft ook een tweede bom voorbereid, zo meldt de Noorse openbare televisie NRK. Met meer dan een ton was dit springtuig veel zwaarder dan de bom die op 22 juli ontplofte in het administratieve hart van Oslo.

Op gezag van anonieme militaire bronnen berichtte NRK dat de bom is gevonden in de boerderij die Behring Breivik op ongeveer 140 km ten noorden van de hoofdstad huurde. Het springtuig van 1 tot 1,5 ton was klaar voor gebruik.

De bom die op 22 juli afging in een bestelwagen in de regeringswijk in Oslo was ongeveer 950 kilo zwaar. Bij die aanslag verloren acht mensen het leven.

Bij de Noorse politie was woensdagavond niemand voor uitleg bereikbaar.

(www.nieuwsblad.be / 17.08.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.