Iftar moskee Dar Al-Hijrah

Tijd
donderdag 18 augustus · 20:30 – 22:30

Locatie
Moskee Dar Al-Hijrah

Putselaan 223a, 3072 C.K. (nabij metrostation Maashaven)
Rotterdam, Netherlands

Gemaakt door:

Salaam alaikoem wa RahmatoeAllah wa Barakatoeh beste broeders & zusters,

Aanstaande donderdag (18 augustus) is er een iftar in moskee Dar Al-Hijrah insha´Allah. Het is de bedoeling dat iedereen iets lekkers meeneemt, waar we insha´Allah allemaal hassanaats voor zullen ontvangen. Hapjes en/of drankjes, alles is welkom!

Laten we met elkaar ons vasten verbreken en gezamelijk het gebed instappen insha´Allah. Als laatst wil ik jullie …aan deze hadith herrineren;

“Degene die een vastende voedt met hetgeen waarmee hij zelf zijn vasten verbreekt, krijgt een beloning die gelijk is aan hem (degene van wie hij het vasten verbreekt), zonder dat de beloning van de vastende persoon enigzins verminderd wordt.”

Deze hadith van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) is overgeleverd door Zayd ibn Khalid Al-Djuhanie, door Tirmidhi en laat ons zien dat het mogelijk is om dubbele, driedubbele of zelfs meer beloningen te verkrijgen door een vastende te voeden.

Sheikh Al-Uthaymien (moge Allah hem genadig zijn) heeft gezegd in het boek ’48 vragen omtrent het vasten’:

“Het is ook raadzaam voor degenen die ertoe in staat zijn om de vastenden te voeden, hetzij in moskeeën of in andere plaatsen, omdat degene die een vastende voedt dezelfde beloning krijgt als deze persoon; wanneer iemand zijn vastende broeders voedt, dan krijgt hij dezelfde beloning als de beloning die zij krijgen. Het is degene, die door Allah’s toedoen rijk is geworden, aangeraden van deze kans gebruik te maken opdat hij veel beloning krijgt.”

Insha´Allah tot donderdag!

Wassalaam alaikoem,
Manar.

P.s. Niet-moslims zijn óók van harte welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *