Persbericht Federatie Koerden in Nederland

Wij, Koerdische Vrouwen Beweging in Europa (AKKH)  protesteren sinds 8 augustus 2011 voor het gebouw van Internationaal hof van Justitie in Den Haag. Dit doen wij om aandacht te vragen voor de militaire aanvallen van Iran op Zuid Koerdistan in Irak waarbij, de mensenrechten grof worden geschonden.

Iran is sinds 16 juli bezig met een militaire operatie tegen de Koerdische guerrilla’s (PJAK) in de Qandil-gebergte op de grens met de autonome Koerdische regering in Irak. Volgens de berichten zijn er tot nu toe meer dan 200 Iranese militairen en 13 guerrilla’s om het leven gekomen.

Deze militaire operatie wordt in samenwerking met het Turkse leger uitgevoerd. Iran en Turkije werken samen om te voorkomen dat Koerden een machtige gesprekspartner worden in de toekomstplannen van het Midden Oosten na de Arabische lente en politieke ontwikkelingen in Syrië en Libië. Iran en Turkije proberen de positie van de Koerden te verzwakken middels deze pogingen tot de bezetting van de Qandil-gebergte in Zuid-Koerdistan in Irak. Op deze manier proberen Iran en Turkije te voorkomen dat Koerden straks een sterke onderhandelingspositie krijgen in toekomstplannen van het Midden-Oosten.

Wij,  als AKKH,  kunnen niet toekijken hoe Iran de mensenrechten in Noord Irak  schendt en willen daarom een dossier overhandigen zodat Internationaal hof van Justitie in Den Haag, kennis kan nemen van  de ernst van de situatie die is ontstaan als gevolg van de militaire aanvallen van Iran op Zuid-Koerdistan in Irak.


Wij  zullen niet vertrekken totdat wij het dossier hebben overhandigd aan de verantwoordelijke personen binnen Internationaal Hof van Justitie in Den Haag.

Koerdische Vrouwen Beweging in Europa (AKKH)

10 augustus 2011 

(fedkom.nl / 11.08.2011)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *