Rosenthal wil optreden tegen financiering van boycot Israel

15/05/2011
Volgens een artikel in de Jerusalem Post wil de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal ingrijpen bij organisaties wier beleid indruist tegen dat van de overheid.

Op aangeven van het CIDI dat een rapport van 15 pagina’s lang onderzoeksrapport heeft opgesteld over Nederlandse hulpgelden die gebruikt zouden worden om de boycotcampagne tegen Israel te financieren gaat Rosenthal in de aanval met “sweeping reforms”. Rosenthal bedankt CIDI directeur Naftaniël dat hij de Nederlandse overheid hierop heeft gewezen.

De Palestijnse vluchtelingenorganisatie Badil wordt in dit verband als ontvanger van hulpgelden aangewezen, evenals de cartoonist Ashraf Ahmed Gharib, de maker van onderstaande als anti-semitisch aangeduide cartoon.

Ook de Olijfboomcampagne, de NGO Monitor en Electronic Intifada moeten het ontgelden, omdat zij in feite de boycot van Israel zouden uitdragen.

(www.palestina-komitee.nl / 01.08.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *