Weeskinderen in Marokko vzw

ellah-Yellah is de website van de vzw “Belgische Stichting voor Weeskinderen in Marokko”.

De vzw werd opgericht door Zohra Nait Oufakir. Zohra is van Marokkaanse afkomst (Zuid-Marokko, Taroudant) maar groeide op in België.
In 1997 bracht zij een bezoek aan een weeshuis in Taroudant. Na kennisname met de situatie daar, besloot ze samen met een aantal andere vrijwilligers een vzw op te richten; de “Belgische Stichting voor weeskinderen in Marokko”.
Het doel van de vereniging is de weeskinderen materiële en pedagogische ondersteuning te bieden (zie projecten) en op die manier hun opvoedingssituatie aanzienlijk te verbeteren. In navolging van het weeshuis te Taroudant wordt de hulp uitgebreid naar andere weeshuizen.
Verder wil de vereniging ook op preventieve wijze werken en het afstaan van een kind uit noodzaak, beperken. Via het opstarten van verscheidene projecten -onder meer een alfabetiseringsproject en een argancoöperatie- beoogt men een verbetering van de positie van meisjes en vrouwen.

(www.yellahyellah.be / 25.07.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *