Manifest Breivik bevat Nederlands interview

Het manifest van Breivik.
Stukken uit een interview dat de Duitse publicist Henryk M. Broder in 2006 aan de Volkskrant gaf, zijn terug te lezen in het manifest van de Noorse terreurverdachte Anders Behring Breivik, zo berichten verschillende Duitse media vandaag.

Broder raadde in het interview jongeren aan te emigreren naar een land dat niet door een sluipende islamisering zou worden bedreigd, zoals Australië of Nieuw-Zeeland. Hij stelt in een reactie in Duitse media nog steeds achter zijn woorden te staan.

Politici
Vandaag werd ook bekend dat Breivik zijn manifest vrijdag heeft gemaild naar een aantal Europese politici. Onder andere Tanguy Veys (Vlaams Belang) kreeg het 1500 pagina’s tellende document toegestuurd, dat vertelde hij vandaag aan de Belgische media.

Veys zei ‘geen idee’ te hebben waarom hij het document vrijdag om 14.09 uur toegestuurd kreeg. ‘Ik heb geen idee hoe die man aan mijn mailadres komt’, aldus Veys.

Het is onduidelijk of het manifest ook is ontvangen door Nederlandse politici. Breivik, die een bekentenis heeft afgelegd over zijn terreurdaden, citeert in zijn document een reeks politici met rechtse en extreem rechtse denkbeelden. Citaten van politici van Vlaams Belang in het manifest zijn volgens Veys ‘op zichzelf correct weergegeven’ maar zij zouden ‘tegen wil en dank’ gelinkt worden aan het gedachtegoed van Breivik.

(www.parool.nl / 25.07.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *