Medewerker PVV op non-actief wegens filmpje op internet

De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft medewerker Sam van Rooy vandaag op non-actief gezet wegens een filmpje op internet. Dat heeft een woordvoerster van de fractie laten weten.

Voor het filmpje volgde Van Rooy stilzwijgend enkele vrouwen in boerka, terwijl zij door een winkelcentrum in Scheveningen lopen. Volgens de site van Elsevier heeft hij in zijn uitleg op Facebook de vrouwen als ‘tuig’ betiteld. De PVV gaat dat te ver. Inmiddels is het filmpje op YouTube afgeschermd.

Boekje te buiten
De PVV-leiding vindt dat de medewerker zijn boekje te buiten is gegaan. ‘We hebben de heer Van Rooy direct op non-actief gezet’, aldus de zegsvrouw. ‘Dit filmpje gaat ons veel te ver. Het is jammer dat deze vrouwen boerka’s dragen en we zien graag een boerkaverbod, maar deze vrouwen zijn geen tuig. We betreuren de gang van zaken zeer.’

Islamitische zandbak
Elsevier heeft op de afgeschermde Facebookpagina van Van Rooy gekeken. Op die site geeft hij uitleg bij de beelden. Zo noemt hij de vrouwen ‘tuig uit de islamitische zandbak’. ‘Opeens kwam dat tuig langslopen’, beschrijft hij. ‘Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het maar normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?’

Tuig
Volgens Elsevier wordt Van Rooy op Facebook gevraagd waarom hij het woord tuig gebruikt. ‘Wat een onzin dat je mensen niet tuig mag noemen’, antwoordt hij daarop. ‘Mensen die de westerse waarden afwijzen ten faveure van een racistisch, fascistisch en inhumaan systeem als de sharia is gewoon tuig, net als nazi’s en andere fascisten.’

(www.paool.nl / 16.07.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *