‘Rebellenleger valt Tripoli aan binnen nu en 48 uur’

Het rebellenleger dat in Libië tegen het bewind van Muammar Kaddafi strijdt, zegt klaar te zijn om naar de hoofdstad Tripoli op te rukken. Volgens een woordvoerder maken de rebellen zich op om binnen 48 uur een offensief in te zetten vanuit de bergregio Nafusa, ten zuidwesten van Tripoli.

De strijders moesten zich vorige week nog terugtrekken bij Bir al-Ghanam, op zo’n 80 kilometer van Tripoli.

De rebellen krijgen echter sinds enkele dagen extra luchtsteun van NAVO-vliegtuigen. Ook droppen Franse vliegtuigen wapens die de rebellen kunnen gebruiken.

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma, een van de weinigen die onlangs direct contact had met Kaddafi, is in Rusland aangekomen voor overleg over de oorlog in Libië. Zuma spreekt met deelnemers van de internationale contactgroep Libië, een overlegorgaan over het conflict. Het precieze onderwerp van de besprekingen is onbekend.

(www.parool.nl / 03.07.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *