Rebellen Libië verwerpen vredesplan Afrikaanse Unie

De opstandelingen in Libië hebben een vredesplan van de Afrikaanse Unie voor hun land verworpen. Ze menen dat de Libische leider Muammar Kaddafi door het voorstel aan de macht blijft en dat is voor hen onaanvaardbaar. Dat heeft een functionaris van de rebellen laten weten.

De AU, een samenwerkingsverband van 53 Afrikaanse landen, probeert op te treden als bemiddelaar in het conflict in Libië en stuurt aan op democratische hervormingen. Maar over de toekomstige rol van Kaddafi heeft de AU, die vrijdag een top hield over de kwestie, weinig laten doorschemeren, waardoor de rebellen vrezen dat hij gewoon aan de macht mag blijven. Kaddafi zou niet mogen deelnemen aan vredesbesprekingen met de rebellen, maar hij wordt niet opgeroepen om af te treden.

(www.parool.nl / 03.07.2011)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *